'59 procent van de gezinnen in Nederland heeft een huisdier, samen gaat het om 33,4 miljoen dieren. Kortom: huisdieren spelen een hele belangrijke rol in ons leven en betekenen vaak veel voor hun baasje. Die mogen best eens in de spotlights gezet worden', zegt woordvoerder van de Kleindierenmarkt en standhouder Peter Davelaar.

Nomineer je huisdier

Alle inwoners uit Barneveld en omgeving kunnen hun huisdier nomineren via de Facebookpagina van de Stichting Kleindierenmarkt Barneveld. Ze moeten daarvoor de pagina liken, een foto van hun huisdier delen en vertellen waarom het beestje zoveel voor hen betekent in 30 woorden. Meedoen kan tot en met maandag 5 september.

Stemmen en jury

Publieksstemmen spelen een belangrijke rol bij de nieuwe verkiezing. De drie populairste huisdieren gaan door naar de finaleronde. Een jury, bestaande uit Paul Rozemeijer (voorzitter Kleindierenmarkt), Christa Bokhorst (Midden Nederland Hallen) en Pieter Vink (Coöperatie Boerenhart), kiest op 7 september vervolgens welk dier met de eretitel naar huis gaat. Zijn of haar baasje mag een XXL-zak dierenvoeding en een huisdierspeeltje uitzoeken tijdens de Kleindierenmarkt.

Eerste editie landgoedmarkt

De prijsuitreiking van de huisdier-van-het-jaarverkiezing vindt plaats op woensdag 7 september. De Kleindierenmarkt wordt die dag voor het eerst uitgebreid met een landgoedmarkt. De bedoeling is dat de landgoedmarkt iedere eerste woensdag van de maand plaatsvindt. Zo’n twintig lokale en regionale bedrijven presenteren streekproducten zoals bier, kaas, noten, honing, sappen en groenten. Ook zijn er kramen met bijvoorbeeld brocante, klompen, schapenvachten, buitenhaarden en agri-speelgoed..

Kleindierenmarkt

De Kleindierenmarkt vindt elke woensdagochtend van 08.00 tot 12.00 uur plaats in de Midden Nederland Hallen aan de Thorbeckelaan in Barneveld. De markt is een leuk uitje voor dierenliefhebbers en je kunt er een scala aan kleine (huis)dieren kopen, zoals tamme konijnen, duiven, cavia’s, woestijnratten, muizen, hamsters, chinchilla’s en fretten. Ook zijn er stands met dierenvoeding en -accessoires.

 

 

Waar kunt u ons vinden?

Locatie Kleindierenmarkt Barneveld:

Midden Nederland Hallen, Thorbeckelaan 123, 3771 ED Barneveld
routebeschrijving

Uiteraard kunt u voor al uw vragen contact met ons opnemen

Wij zullen uw email zo spoedig mogelijk beantwoorden

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Voor meer informatie hiervan zie ons Privacy Statement.